top of page
  • Forfatters billededanskeonlinemagasiner.dk

Første åbningsdag i Den Fynske Landsby

Nu må museerne igen holde åben. Det må man jo benytte sig af.

Jeg valgte at tage i Den Fynske Landsby.

Den Fynske Landsby er et dejligt område.

Her er der lidt for enhver.


Det er især oplagt at slippe bedstefar og bedstemor løs med børnebørnene, så de kan hyggesnakke om gamle dage sammen.


Det er et oplagt sted at tage madpakker og saftevand med, da det dels er noget man kan hygge sig med i de mange hyggelige steder, i landsbyen. Og dels fordi at man godt kan bruge lang tid, hvis man skal hele vejen rundt, og både nå at prøve de gamle legeredskaber, se dyrene blive fodret, eller selv prøve at malke en ko, og være med til de mange aktiviteter der er i husene.


Dyrene kan man komme tæt på, og nogen af dem kan man røre ved, og andre er bedst at se på afstand. Det er hyggeligt at se på dyrene, og nogen af dem kan man godt fodre med græs eller mælkebøtteblade. Og nogen gange komme hønsefamilien lige hen og ser om man har noget lækkert med til dem.


De gamle bygninger er meget flotte, og man kan følge med, når de bliver sat i stand.


Der er F.eks. kommet ny hat og vinger på møllen, og den flotte vandmølle har fået nyt hjul.


Og der, hvor indgangen var en gang, er der nu også kommet et lille udstillingsrum.


Man kan også se på flotte blomster, grønsager og krydderurter.


Der er meget forskelligt, og kommer man på forskellige tider af året, er kan man også følge processen fra blomsterne springer ud, bierne bestøver dem, og til der kommer frugter og bær, senere på året. Der er endda bistader i Den Fynske Landsby.


De mange gamle huse, er indrettet forskelligt, så man kan se, hvordan man boede dengang.


Der er stor forskel på om det er den fattige bondes hus, med gulv af sten og jord, eller om det er hos de mere velhavende, der havde råd til flotte møbler, malerier og tapet.


Den Fynske Landsby er også blevet brugt i film.


Når man laver film fra gamle dage, er der mange scener, der er lavet steder som Den Fynske Landsby, fordi husene er meget originale, og så er heller ikke alle mulige nutidige ting med i billedet, som gadelygter, asfaltveje og parabolantenner.


Huset på billedet her, var F.eks. med i filmen Grev Axel, hvor der også blev optaget scener ved vandmøllen, pladsen ved siden af det lille hus til brandvognen, og den gamle mølle.


Der var også statister med fra Fyn, så se filmen... Måske er der nogen du kender, eller har set i andre film, teater eller reklamer.I souvenirbutikken kan man både købe postkort, bøger, fade, keramikskåle, tøjdyr og flotte ting til dukkehuset.Med et årskort, kan man, OG... en ledsager, komme gratis ind på det der hedder Odense Bys Museer.


Det vil sige H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Fyrtøjet, Møntergården, Den Fynske Landsby og Carl Nielsens Barndomshjem.


Derudover er der en række andre steder, hvor man kan få rabat.


Og... man bliver inviteret til arrangementer plus, at man kan få sådan en flot bog, som på billedet, på 205 sider, om Odense Bys Museer.


En god måde at opleve Odense på. Og da man jo må tage en ledsager med, er det jo en god måde at hygge sig på, når man har besøg, eller bare har lyst til at komme lidt ud.
Og... priser...


Hvis én voksen skal i Den Fynske Landsby, koster det 145 kr... place2book.com/


Køber man et ÅRSKORT... ja, må man jo have en ledsager med... og et årskort koster 395 kr.121 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

댓글


bottom of page