top of page
  • Forfatters billededanskeonlinemagasiner.dk

Se operaen ’La Voix Humaine’ gratis på Facebooksiden

Opdateret: 29. mar. 2021

Med 'La Voix Humaine' kan man som publikum se frem til en helt særlig, intens og rørende oplevelse, fra Den Fynske Opera

Foto: Skovdal NordicFilmoptagelse af operaen ’La Voix Humaine’ kan ses på Den Fynske Operas Facebookside - www.facebook.com/denfynskeopera


Grundet regeringens restriktioner i forbindelse med Covid-19 blev opførelsen af operaen ’La Voix Humaine’ på Den Fynske Opera, aflyst i marts 2021.


Den Fynske Opera har i stedet produceret en professionel filmoptagelse af den fulde opera, som nu vil være tilgængelig for publikum samt anmeldere, på facebooksiden.


Filmoptagelsen er gratis at se og frigives for publikum onsdag den 31. marts 2021 kl. 00.01, og vil være tilgængelig til og med den 14. april 2021.

Foto: Skovdal NordicOm ’La Voix Humaine’


'La Voix Humaine' betyder på dansk 'Den Menneskelige Stemme', og er en helt særlig opera, idet operaen spilles som monolog kun for sopran over én akt.


I operaen fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde.


I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord.


Foto: Skovdal Nordic
Dybest set er operaen en indrømmelses- og erkendelsesrejse.


Udadtil for ham Elle taler med, men vigtigst af alt i indrømmelsen og erkendelsen over for hende selv.


Elle må anerkende, at hun er et menneske, som er sårbart – med alle de fejl, et menneske nu engang har.


Det universelle i fortællingen ligger derfor i at indrømme sine svagheder over for sig selv og ikke mindst at acceptere dem.


Operaen er et intenst, sentimentalt og psykologisk mono-drama, som stiller store krav til solosangerens følelsesmæssige engagement i rollen som Elle.


Vokalmæssigt består det krævende sopranparti i høj grad af uakkompagneret, recitativisk sang, som til gengæld skaber en endnu større virkning ved udbruddet af de kraftfulde arier.Rollen spilles af den dygtige, dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt og synges på originalsproget, fransk.


'La Voix Humaine' er komponeret af Francis Poulenc i 1958, og også den melodiske kurve repræsenterer de mange følelsesmæssige udsving med stærke motiver og tonal tvetydighed – en stemning, som Poulenc opnår ved at undgå traditionelle, harmoniske funktioner og med overvægt af uopløste dissonanser og formindskede og kromatiskrelaterede akkorder.


Nogle passager har dog et klart tonalt centrum, særligt der hvor vokalen er fokus.


Operaen opføres med akkompagnement af en pianist, hvor den smukke musik kommenterer og nuancerer det sungne.

Foto: Skovdal NordicVARIGHED Ca. 1 time og 10 min.


Der er ingen pause


MEDVIRKENDE Anna Carina Sundstedt (sopran)

STATISTER Susanne Ilskov, Caroline Mejlbjerg, Johanne Borring

MUSIK AF Francis Poulenc

LIBRETTO Jean Cocteau

MUSIKALSK LEDELSE & PIANIST James Sherlock

INSTRUKTØR Freja Friberg Lyme

SCENOGRAF Peter Schultz

KOSTUMIER Mie Drud

SCENEMESTER & LYSDESIGNER Christian Brock

AFVIKLER Christian Brock

TEKNIKER Mik Manley Andersson

SCENEBYGGERE Mik Manley Andersson, Jesper Pedersen & Jonas Krogager Thompson TEATERMALER Niels Lau Nielsen

PRODUKTIONSKOORDINATOR & FORESTILLINGSLEDER Philip MoesmannFoto: Skovdal NordicKunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg udtaler følgende:


"Vi er så glade og privilegerede, at vi har mulighed for at vise jer dette værk trods aflysning!


Vi har fået lyd og videoeksperter til at skildre iscenesættelsen og musikken så godt som muligt, og selvom vi ville ønske, vi kunne vise den live, så er dette en skøn løsning for både kunstnere og, forhåbentlig, publikum.


God fornøjelse!".

Foto: Skovdal NordicFilmoptagelsen er gratis at se og frigives for publikum onsdag den 31. marts 2021 kl. 00.01, og vil være tilgængelig til og med den 14. april 2021, på Den Fynske Operas Facebookside.Se mere på Den Fynske Opera, hvor der også kan købes årskort


Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page