top of page
  • Forfatters billededanskeonlinemagasiner.dk

Instruktør om sin nye bandefilm: “Jeg var selv en rod

Tekst og Foto: Media Tower


Jeg har skudhuller fra dengang, siger filminstruktør og familiefar Omid Romal, der er klar med sin nye biograffilm, Gadens Melodi

“Jeg vil gerne vise med filmen, hvad der sker, når man er i en bandekrig, og hvordan de unge bliver manipuleret ind i miljøet af de ældre, der udsender ordrer. De unge tager de ældres kampe og slås for de ældres problemer,” siger instruktøren om hans kommende biograffilm Gadens Melodi.

Den handler om en ung mand, der bliver manipuleret af de ældre ledere med en pose penge, der kan redde hans syge mor med en operation. Samtidig bliver den unge mand skudt efter, og en hævnaktion begynder. Det bliver til en ond spiral af mordforsøg mellem rivaliserende bander.

“Filmen viser, at fortiden indhenter en, og man ikke kan gemme sig fra miljøet,” siger filminstruktøren.


“Filmen handler ikke om, hvorfor bandekrigen er der, eller hvordan den slutter, for den slutter aldrig, men hvad der sker under en bandekrig. Fra de bliver skudt på, til de selv skal finde våben og gøre sig klar. Og hvad der sker, efter de har skudt."

Den zoomer helt ind på detaljerne, råt, realistisk og nærmest dokumentarisk, som når hovedpersonerne stjæler en knallert, begår mord og brænder beviserne af.


Voksede op i ghetto Omid Romal voksede op i fattigdom. Hans har rødder i Afghanistan, blev født i Indien og har boet i Iran, inden han i 1999 kom til Danmark med sin mor. De voksede op i Sjællands Odde og kom senere til Amager, hvor de boede i ghetto. Fire børn og en alenemor i en toværelses lejlighed.

"Det var en hård barndom. Jeg blev smidt ud af en del skoler. Jeg blev mobbet. For jeg havde en skønhedsplet med hår i. Så var jeg ekstrem tynd. Og heller ikke særlig god i skolen, så selvtilliden manglede," siger filminstruktøren, der selv blev lidt af en rod i København.

"Det er svært at sige, hvorfor jeg selv kom ind i det. Man bor i en ghetto, man er fattig, dårlig i skolen, får venner, der er i samme situation, og man ender med at lave nogle forkerte ting."

"Jeg har selv været lidt af en rod før i tiden. Lad mig sige det sådan: Jeg har også skudhuller i kroppen. Så jeg har været rodet ind i det, men det er mange år siden."


Han rendte rundt med folk der havde relationer til bandemiljøet.

"Hvordan skal jeg sige at jeg kom ind i det? Jeg havde en kammerat, som havde rodet sig ud med de forkerte. Og nogle begyndte at komme efter hans venner, og så blev jeg rodet ind i det."

"Og det er svært at svare på hvorfor. Man bor i en ghetto, man er fattig, dårlig i skolen, ender på gaden, får venner, der er i samme situation, og man ender med at lave nogle forkerte ting."

Der blev skudt ind i Omid Romals stue med maskingevær, og to dage efter blev han så ramt på Toftegårds Plads.”

Det er mange år siden nu, og heldigvis kom han selv ud af det og er i dag familiefar, arbejder fuldtid og ude af miljøet.

Gadens Melodi har allerede før den danske biografpremiere vundet en pris af Cannes World Film Festival for Best Indie Feature


Tekst og Foto: Media Tower

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page